Sylwestrowe menu, czyli co dobrego zjemy w Pestkownicy 31.12.2017?

Menu sylwestrowe

Obiad:

Zupa:

Krem z topinamburu z posypką orzechową

Danie główne:

Polędwiczka drobiowa/kasza pęczak/zielony groszek/zioła/burak/sos kurkowy 

Filet rybny/frytki/sałata vinegret

Deser:

Parfait jogurtowe z malinowym coulis

Kolacja 1:

Udko kacze confi/ modra kapusta/pyzy/sos pieczeniowy

Kolacja 2:

Policzki z dzika/burak pieczony/ziemniak

Karkówka grillowana/warzywa/ziemniak

Śniadanie:

Boeuf bourgningnon na czerwonym winie/żytnia pajda na zakwasie 

Zimny bufet:

Szynka parmeńska z melonem, rolada z kurczakiem, Carpaccio z dziczyzny z parmezanem i rukolą, szynka zawijana ze szparagiem, ryby wędzone, tortille, deska wędlin i serów, sałatka grecka, sałatka selerowa, sałatka z kurczakiem, tymbaliki drobiowe, tymbaliki rybne.

Bufet kawowy:

brownie, szarlotka, owoce, kawa, herbata

Alkohol:

butelka wódki na parę